Cursussen & activiteiten

Om je eigen keuzes te maken, is een optimale voorbereiding belangrijk. Tijdens de prenatale cursussen krijg je correcte informatie over arbeid en bevalling, je kraamtijd, leven met een baby, borstvoeding.

Tijdens de babymassage en moedergroep kom je in contact met andere ouders, de kans om te genieten van je baby Een gezellig samenzijn, waar ervaringen uitgewisseld kunnen worden, zodat we elkaar sterken in het ouderschap. 

EHBO bij baby’s en kleine kinderen

Met baby's en kleine kindjes in huis is het altijd opletten geblazen. Hoe veilig we ook spelen of de ruimte is, een ongeval is snel gebeurt. Snel en gepast reageren is dan ook van belang en kan levens redden.

Maar wat doe je nu eigenlijk best wanneer je kindje zich verbrand aan de pan? Of er een stukje koek vast zit in de keel? Kalmte en efficiënt reageren zijn de sleutels tot succes. Dit kan door je goed voor te bereiden. De cursus EHBO (Eerste Hulp Bij Ongevallen) en levensreddend handelen bij baby's en kleine kinderen kan je daarbij helpen.

Wat leer je tijdens de cursus?

Je leert basisvaardigheden om op de juiste manier om te gaan en de eerste zorgen toe te dienen bij kleine en grotere incidenten. Er wordt dieper in gegaan op verstikking, verbranding, verdrinking, vergiftiging, stuipen en reanimatie van een baby en klein kind.
 
Na het overlopen van de theorie gaan we in kleine groepjes van start met het oefenen op reanimatiepoppen. 
 
Onmisbaar voor ouders of personen zoals oma, opa, tante of babysit die wel eens op jonge kinderen letten.
De lesgever, Joke Muyldermans, is opgenomen in de Kind en Gezin-lijst van opleidingsorganisaties die zich akkoord verklaren met de voorwaarden voor het afleveren van geldige attesten aan medewerkers in de kinderopvang die een basisopleiding levensreddend handelen volgden. Individuele opleiding voor kinderdagverblijven kan steeds op aanvraag.

De cursus kost 20 euro per persoon.
Comfortabele kledij zijn altijd gemakkelijk voor tijdens het oefenen met de poppen.

Komende data

Dinsdag 16 november 2021, 19u30 tot 22u00 *NL (VOLZET)
Dinsdag 23 november 2021, 19u30 tot 22u00 *FR
Dinsdag 15 februari 2022, 19u30 tot 22u00 *NL
Dinsdag 19 april 2022, 19u30 tot 22u00 *NL

 

Interesse?

Neem contact op voor inschrijving of meer informatie via info@inteam-vroedvrouwenpraktijk.be of 0498 48 11 02.
De cursus gaat door in de praktijk, Waversesteenweg 51A, 1560 Hoeilaart.
Vroedvrouwenpraktijk InTeam
Waversesteenweg 51A
1560 Hoeilaart
Telefoon
0498 48 11 02
E-mail
info@inteam-vroedvrouwenpraktijk.be